Карл Дерик ще води нов курс по творческо писане в България

Pinterest LinkedIn +

След няколко успешно проведени курса в София "хирургът на сценарии" Карл Дерик се връща у нас за нов клас по писане за кино, който показва, че сценариите не са запазени само за професионалисти. Посещението му идва скоро след завършването на минифилма September Man, заснет в столицата.

Курсът "The Write Stuff" има за цел да предаде важни тънкости за писане на сценарии. Той е двудневден и ще се проведе на 21 и 22 юли, а участниците имат възможност да научат основните детайли по творческия процес.

Дерик има дългогодишен опит в киното и телевизията не само като сценарист, но и като режисьор на втори снимачен екип, специалист по грим и специални ефекти, фотограф, редактор на сценарии. В биографията му включва заглавия като "Хари Потър", "Гладиатор", "Мумията се завръща", "Братя Грим" и други, а в момента работи по няколко свои проекта.

По време на семинара за творческо писане "The Write Stuff" Карл Дерик ще представи ключови стъпки при създаването на сценарий. Участниците ще научат важни детайли от творческия процес – какво трябва да имат предвид, когато избират тема, как да поддържат ритъма и структурата на историята, кои са основите на добрия диалог, как да създават достоверни герои и още много. Сценаристът ще даде на гостите и ценни насоки относно техническите детайли, свързани с професионалното писане – подходящи инструменти и програми, които да използват, коректно форматиране на текста и удачен избор на дължина на сценария.

Регистрация на https://event.gg/10144/. Местата са ограничени.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.