"Карантиновизия" заменя отпадналата "Евровизия 2020"?

Pinterest LinkedIn +

Явно уверен в победата си и разочарован от отмяната на тазгодишната "Евровизия", фронтменът на руските представители в събитието "Little Big" Иля Прусикин организира алтернативен конкурс. "Домашният конкурс "Карантиновизия 2020" беше обявен от него и от местния влогър Елдар Джахаров на YouTubeк анала "Кликклак".

"За участие в конкурса е достатъчно да измислите песен и да заснемете едноминутен клип с мобилен телефон в домашни условия, след което да го качите ва Инстаграм с хаштахг
#карантиновидение2020", обясни руският влогър Джарахов.

Артистите вече показаха и първия клип, изпратен от София Таюрска, която изпълнява песента "Самоизолация". Прусикин и Джахаров също обещават да се включат със собствени клипове.

Новината, че "Евровизия 2020" няма да се състои в Ротердам през май заради пандемията, беше оповестена на 18 март. Няколко дни по-късно организаторите съобщиха, че са решили да проведат конкурса в нов формат – чрез онлайн концерт. Той ще се състои на 16 май. Очаква се шоуто да е с продължителност два часа.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.