"Евровизия 2020" няма да се проведе заради коронавируса

Pinterest LinkedIn +

Организаторите на конкурса "Евровизия" обявиха, че тази година събитието няма да се проведе заради коронавируса. Официалното съобщение гласи:

"С огромно съжаление трябва да обявим отмяната на песенния конкурс "Евровизия 2020" в Ротердам. През последните няколко седмици обмисляхме много алтернативни варианти, за да направим възможно той да бъде проведен. Въпреки това несигурността поради разпространението на Ковид-19 в цяла Европа и поради ограниченията, наложени от правителствата на страните, които ще участват, включително и от това на Холандия, Европейският съюз за радио и телевизия (European Broadcasting Union) взе трудното решение, че е невъзможно да продължи организирането на това събитие на живо, както беше планирано".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.