"Изчегъртват" украински злодеи от нов филм на Гай Ричи с Джейсън Стейтъм и Хю Грант

Pinterest LinkedIn +

Интересна е съдбата на най-новия филм на режисьор Гай Ричи, озаглавен "Operation Fortune". Той беше заснет през 2020 г. и трябваше да излезе в началото на тази година, но премиерата му е била отложена.

Причината за това е, че лошите герои в лентата са... украински гангстери. Наложило се е тяхната националност да бъде променена, което е наложило и допълнителна работа по филма, в който участват звезди като 
Джейсън Стейтъм и Хю Грант.

От продукцията вече са изрязани сцените, в които се споменава националността им. Но в трейлъра, който е качен в платформата YouTube, все още става дума за украински престъпен синдикат, закупил смъртоносно оръжие, съобщава съобщи "Daily Mail". "Украинците ли? Аз мога да се внедря сред тях" - казва в трейлъра Джейсън Стейтъм, който влиза в ролята на шпионина Орсън Форчън. 

В крайна сметка създателите на филма са решили националността на бандитите да не се споменава "заради чувствителността на зрителите към продължаващата война", съобщават източници на "Daily Mail". Те дори не възнамеряват да променят сценария така, че лошите да са руснаци, както е обичайно за холивудските филми.

"Нека да е ясно, във филма има много лоши момчета… Те идват от цял свят. Но поради чувствителността към продължаващата война в Украйна беше решено, че някои от тях вече не трябва да бъдат идентифицирани като украинци" - се казва в официално съобщение на авторите.

Изглежда новият филм на Гай Ричи просто е изтеглил късата клечка. От изданието посочват, че рекламната кампания, трейлърите и плакатите са били готови още миналата година, но войната, която започна в края на февруари, е променила ситуацията.

Новият шпионски трилър на бившия съпруг на Мадона се казва "Operation Fortune: Ruse de guerre", а българското му заглавие е "Операция Форчън: Троянски кон". Реализацията му е струвала 125 милиона британски лири. Сред звездите в лентата блестят Джейсън Стейтъм, Хю Грант, Обри Плаза, Джош Хартнет, Кари Елуиз, Бъгси Малоун и др.

Нова дата за премиерата засега не е уточнена. Първоначално филмът е трябвало да бъде в кината на 22 януари, но заради напрежението между Русия и Украйна излъчването му беше отложено за март. На 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна, тази по-късна дата също беше отменена без допълнителни обяснения.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.