Мъск хвърли ръкавицата на Путин - предлага двамата да се бият за Украйна!

Pinterest LinkedIn +

Американският бизнесмен и милиардер Илон Мъск предизвика руския президент Владимир Путин на двубой чрез социалните мрежи. "Предизвиквам Владимир Путин на двубой. Залогът е Украйна" - написа Мъск в "Туитър". 

В следващ пост той се обърна и към официалния рускоезичен акаунт на Кремъл с думите: "Съгласни ли сте на тази битка?". До момента пресслужбата на Кремъл не е отговорила на публикацията му.

Постът на бизнесмена обаче беше коментиран по оригинален начин от ръководителя на държавната корпорация "Роскосмос" Дмитрий Рогозин. На страницата си в "Туитър" той цитира следния откъс произведението "Приказката за попа и слугата му Балда" на руския класик Александър Пушкин: "А ти, дяволче, си още малко. Да се мериш с мен си слабо, жалко... Само ще изгубим време, златно. Най-напред ми ти надбягай брата..."  (превод на Младен Исаев от оригинала: "Ты, бесенок, еще молоденек, / Со мною тягаться слабенек; / Это было б лишь времени трата. / Обгони-ка сперва моего брата").

На бизнесмена отговори и ръководителят на Чемения Рамзан Кадиров. В своя канала му в социалната мрежа "Телеграм" той отбеляза, че Мъск и Путин са в различни категории: „Вие сте в червения ъгъл на ринга – бизнесмен и блогър в „Туитър“. Путин е в синия – той е световен политик, стратег, заплаха за Запада и Съединените щати“, обясни Кадиров и уточни, че не би било спортсменско от страна на руския президент, ако победи по-слаб противник. "Затова първо трябва да натрупате маса и от нежната Илона да се превърнете в бруталния Илон“ – написа без много церемонии Кадиров, който на всичкото отгоре покани Мъск на обучение при него.

Мъск често публикува провокативни публикации в акаунта си в "Туитър". На 18 февруари беше съобщено, че предприемачът сравнява канадския премиер Джъстин Трюдо с фюрера на Третия райх Адолф Хитлер. Преди това той се пошегува и с бизнесмена Джеф Безос, след като американски съд отхвърли иск на компанията му "Blue Origin".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.