Избраха България за домакин на Световния пробег на мира през 2018 година

Pinterest LinkedIn +

По случай Международния ден на мира и 30-годишния юбилей на Световния пробег на мира България бе избрана за домакин на инициативата през 2018 г. Организацията "Peace Run" отбелязва този ден с различни събития, посветени на укрепването на идеалите за мир.

По време на специална тържествена церемония в София ще бъде дадено начало на най-дългата мирна щафета. Факелът на мира ще премине през 155 страни, общо 600 000 км. Част от популярните факлоносци досега са били Нелсън Мандела, Майка Тереза, Папа Франциск, Папа Йоан Павел II, Михаил Горбачов, Вацлав Хавел, спортните легенди Мохамед Али, Карл Люис, Пол Тергат, Тегла Ларуп, Паола Радклиф и много други знаменитости.

В подкрепа на Деня на мира и Световния пробег на мира в Рим от 21 до 24 септември се проведе изложба с рисунки на деца от целия свят. Престижната арена на Колизеума беше домакин на тържествената церемония по откриването и провеждането ù. Международната изложбата носи името "Цветовете на мира" и в нея бяха показани 7000 рисунки на деца от цял свят, като 235 рисунки бяха на деца от различни училища в България.

Сподели.