Започва седмицата на фондациите и дарителите в България

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна година у нас на 1 октомври ще бъде отбелязан Европейският ден на фондациите и дарителите. Инициативата е организирана от Български дарителски форум и  по този начин България става една от 24-те европейски държави, в които ще бъде отразен приносът на дарителите от Стария континент за развитието на обществото.   

В рамките на една седмица ще се провеждат кампании за подкрепа на талантливи деца и ученици, възрастни хора, семейства с репродуктивни проблеми, жени, засегнати от онкологично заболяване, деца и възрастни в неравностойно положение. Членовете на Български дарителски форум, заедно с техните партньорски организации, ще разказват за каузите и за промяната, която носят дарителите в България. Те ще бъдат споделяни на хаштаг #zapali и #азсъмнадежда.

Като традиционен символ на кампанията за 1 октомври остава запалената клечка кибрит, чието значение тази година е допълнено с посланието "Аз съм Надежда" – защото именно надеждата обединява хората, работещи за дарителски организации. Като част от седмицата на фондациите и дарителите Българският дарителски форум ще представи и Годишния анализ на тенденциите в дарителството и корпоративната социална отговорност в България.


Сподели.