Level up! Humble Bundle събра $50 млн. за благотворителност, ура за гейм индустрията!

Pinterest LinkedIn +

Името на Humble Bundle се асоциира преди всичко с промоционалните си кампании от типа pay-what-you-want, даващи възможност на феновете да се сдобият с дигитални копия на независими гейм заглавия на символични цена. Освен на разработчиците, обаче, всяка продажба гарантира постъпления във фондовете на известен брой организации, занимаващи се с благотворителна дейност, като потребителите сами избират каква част от вложенията им да отидат за играта, и каква – за благотворителност.

Името на Humble Bundle се асоциира преди всичко с промоционалните кампании от типа pay-what-you-want, даващи възможност на феновете да се сдобият с дигитални копия на независими гейм заглавия на символични цена. Освен на разработчиците, обаче, всяка продажба гарантира постъпления във фондовете на известен брой организации, занимаващи се с благотворителна дейност, като потребителите сами избират каква част от вложенията им да отидат за играта, и каква – за благотворителност.

Благодарение на тези инициативи, подпомагащи фондове и организации като Child's Play Charity, Electronic Frontier Foundation, Червения кръст, charity: water и Doctors Without Borders/Médecins Sans Frontières, става възможно превеждането на допълнителни средства за осигуряване на спешна медицинска помощ и питейна вода, по-високо качество на здравеопазването там, където е критично ниско, закупуване на книги и помагала за училища в Африка, разработване на технологии, позволяващи на хората с физически недъзи да се наслаждават на удоволствието от гейминга, и др.

"Когато започнахме Humble Indie Bundle, никога не сме си представяли, че един ден ще регистрирам толкова значимо постижение - $50 млн. долара за благотворителност", отбелязва съоснователят на организацията Джон Греъм, отправяйки личната и тази на съмишлениците си благодарност към общността на Humble Bundle и производителите на игри, които избират да работят с Humble Bundle, без които това не би могло да се случи.


Сподели.