"Италия – земя с душа" ни пренася в най-красивите кътчета на страната

Pinterest LinkedIn +

След успеха на първото издание на книгата "Италия – земя с душа" авторката Веселина Филипова допълва с нови, очарователни места своите пътеписи за la bellissima Италия. Второто издание е все така луксозно, богато илюстровано и пълноцветно, с почти два пъти по-голям обем от първото.

Диапазонът на интересите ù е доста голям: от симпатичните "най-хубави села в Италия" до дизайнерски хотели, от живота по аристократичните вили край езерата на Север до простичкия живот на Юга, от средновековни замъци до барокови градини.

Читателят ще бъде очарован "да присъства" както на зимната еуфория на карнавала във Виареджо, така и на августовската страст по палиото в Сиена.

Разгръщайки лист след лист, той ще съпреживее различната емоция Италия: пастелна, сгушена в себе си и мъглива като Чинкуе Тере в края на сезона. Разнолика − така, както са различни бъбривите трули на Алберобело и смълчаните саси на Матера.

В книгата има интересни легенди, любопитни факти, разкази за малко познати места, които крият истории и тайни.

"Италия – земя с душа" не е обикновен сбор от пътеписи. Това е книга емоция, която те кара да мечтаеш за пътешествия. За да откриеш за себе си тази чудесна страна с нейната култура, прекрасна кухня и вина, традиции и празници, мелодичен език и песни − все мигове, които да съхраниш в собствената си памет.  

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.