Истории на бежанци "оживяват" в интерактивната изложба "Самоличност"

Pinterest LinkedIn +

До 30 ноември "Нов български университет" е домакин на интерактивната изложба "Самоличност".

Самоличността е качеството да бъдеш. Това, което те прави различен от другите, но същевременно те свързва с тях.

Интерактивната изложба "Самоличност" представя лицата на хората, които наричаме бежанци в България. Не с данните от личната карта, не с определенията на другите за тях, а с тяхната индивидуалност, с това кои са, с мечтите и амбициите им, с това, което ги прави личности. Запознайте се с историите на хора от Сирия, Иран, Ирак, Афганистан и Мали, разказани от самите тях чрез снимки и видео.

Наричаме бежанци хората, които бягат от война и насилие. Но ако този термин измести техния човешки образ, тогава те губят самоличността си. Сякаш, когато станеш бежанец, вече не си лекар, музикант, учител, баща…

Благодарение на мобилното приложение за добавена реалност "Artvive" всеки посетител ще може да накара фотографиите да "оживеят" във видео история, която разкрива повече за човека от снимката.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.