Изложба на графити за първи в Националната художествена галерия

Pinterest LinkedIn +

На 27 февруари Националната художествена галерия "Квадрат 500" ще представи за първи път изложба на графити. Едни от най-добрите български артисти, които творят в тази сфера, а именно Nasimo, Sve, Esteo, Arsek & Erase, ще изложат творбите си в изложбата "Прозорец към детството", посветена на най-ценното - децата и тяхното безгрижно детство, изпълнено с игри и забавления навън.

Зад тази творческа инициатива застава екипът на "River Park", а арт директор и куратор е един от най-добрите и популярни графити артисти Nasimo. Посланията от графитите му в градска среда са познати не само в България, но и в Канада, Великобритания, Гармания, Австрия, Италия, Белгия, Португалия, Полша, Чехия, Румъния, Сърбия, Гърция, Косово, Турция, Индия, Китай, Русия.

Национална художествена галерия "Квадрат 500" подкрепя инициативата и решава да представи първата изложба на графити у нас, които са част от съвременното модерно изкуство. В рамките на близо два месеца (до 05 април 2020 г.) всеки посетител на Националната галерия ще може да надникне не само в личните спомени на артистите, но и да върне времето назад към своето собствено детство.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.