"Infinity" работи по едноместен електрически спортен автомобил

Pinterest LinkedIn +

Електрическите спортни автомобили постепенно ще станат доста атрактивен пазар. Почти всички водещи производители вече активно работят по подобни модели. Сред тях е и "Infinity". Компанията ще представи прототип на едноместен електрически спортен автомобил този месец, съобщава "Autocar".

Моделът се казва Prototype 9 и ще бъде показан по време на Седмицата на автомобилите в Пебъл Бийч в края на август. Колата е вдъхновена от ретро дизайна на старите едноместни състезателни модели, но с нови технологии.

"Infinity" пази повечето подробности за модела в тайна. Компанията показва само 1-2 снимки, които загатват за едноместен модел, но с покрито второ място за пасажери. Не е ясно дали то реално е използваемо, или е махнато на принципа именно на старите състезателни коли.

Снимките подсказват, че двигателят вероятно стои зад шофьора, което ще е първото Infinity с подобно разположение на мотора. Разбира се, много електрически коли всъщност разполагат моторите върху самите оси, така че е възможно и Prototype 9 да използва този принцип.

От "Infinity" казват, че Protype 9 ще е "физическо представяне на електрифицираното спортно бъдеще" на компанията. Остава неясно дали моделът ще влезе в производство. Компанията все пак планира да започне да предлага изцяло електрически автомобили от 2021 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.