"Audi" ще представи прототип на електрически суперавтомобил

Pinterest LinkedIn +

"Audi" планира да представи прототип на електрически суперавтомобил в края на този месец. Това ще се случи по време на Седмицата на автомобилите в Пебъл Бийч, Калифорния, съобщи компанията.

Тя показва и снимка на силуета на автомобила и неговите фарове. Моделът се казва PB18 e-tron и е вдъхновен от победителя на Льо Ман R18 e-tron.

Автомобилът е смятан за своеобразен електрически наследник на спортния модел R8. Новият модел може да бъде още по-спортен и ще бъде представен на 23-ти август. Компанията запазва останалите подробности за колата в тайна дотогава.

Не е ясно дали компанията планира да превърне въпросния прототип в сериен модел и кога. За момента от "Audi" са потвърдили, че ще предложат 4-врат електрически спортен автомобил, който ще влезе в производство от 2020 г. Дотогава трябва да се появят и e-tron SUV и e-tron Sportback модели. Компанията иска да предлага около 20 електрически модела до 2025 г., като повечето от тях да са изцяло електрически, а останалите – хибриди.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.