Германия ще провери как "Audi" тества колите си, компанията отложи новия e-tron модел

Pinterest LinkedIn +

Проблемите за "Audi" от последните дни продължават да се задълбочават. Германските власти планират да направят пълна проверка как компанията тества автомобилите си по време на тяхната разработка. Освен това от "Audi" обявиха, че отлагат и планираното за 30-ти август събитие, на което трябваше да бъде показан първият изцяло електрически автомобил от гамата e-tron, съобщава "Automotive News".

За капак на всичко това се очаква, че изпълнителният директор на компанията Рупърт Стадлър ще остане в ареста още поне седмица. Той беше задържан на 20-ти юни т.г. като заподозрян с обвинения в измама и е знаел за неверните показания на някои двигатели на компанията по отношение на вредните емисии.

Стадлър се е съгласил да отговори на допълнителни въпроси на прокуратурата. Срещата е насрочена за следващата седмица, като до тогава той ще остане в ареста. Има и записан телефонен разговор, в който се твърди, че именно Стадлър е заплашил с временно отстраняване от работа служител, който е свидетелствал на разследването. Ръководството на компанията отрича някой от висшите ѝ етажи да е знаел за проблемите с вредните емисии и резултатите от тестовете.

Проверяващите обаче не намаляват фокуса си върху "Audi". Те ще проверят целия процес по тестове на автомобили по време на тяхната разработка. От компанията казват, че приветстват проверката и искат чрез нея да бъде изяснено, че всичко е наред.

На фона на това "Audi" отлага очаквания дебют на новия e-tron модел, който трябваше да бъде конкурент на "Tesla". Събитието беше планирано за 30-ти август в Брюксел, където ще се произвежда колата. Сега от "Audi" съобщават, че поради организационни причини автомобилът ще бъде представен в САЩ на по-късна дата, която за момента остава неуточнена. От компанията казват, че отлагането на събитието няма да повлияе на началото на доставките и производството на e-tron в края на годината, като вече се приемат поръчки.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.