Играта "50 Cent: Bulletproof" стана платинена

Pinterest LinkedIn +

След като "Massacre", в последния момент отстъпи първото място за най-продаван албум на 2005 г. на Марая Кери (Mariah Carey), сега компютърната игра с участието на и вдъхновена от 50 Cent - "50 Cent: Bulletproof", е на път да стане един от най-големите хитове на 2006 г.

Заглавие на Vivendi Universal Games, 2 месеца след световното си издава не играта постигна платинен статус, продавайки се в над 1 млн. копия само в САЩ и Великобритания. До момента тя е съвместима с  платформите PS2 и Xbox, като предстои да се появи и за портативния PlayStation Portable (PSP).

Според специалистите по продажбите на Vivendi Universal Games успехът на "50 Cent: Bulletproof" се дължи в най-голяма степен на "завладяващото сливане на игра и музика". 

Създадена с партньорството на Interscope Records, Shady Records и Aftermath Records (Вирджиния Рекърдс / Юнивърсъл Мюзик) и самия 50 Cent, играта е озвучена с повече от 8 часа хип-хоп ритми, включващи специално записани за играта парчета, както и песни от албумите "Get Rich Or Die Tryin" и "The Massacre",  плюс видеоклипове на 50 Cent и артисти на неговия лейбъл G-Unit (Tony Yayo, Lloyd Banks и Young Buck).

В Bulletproof играчът се превъплъщава в ролята на бивш наркодилър (50 Cent), който след като е прострелян 9 пъти от засада, се заклева да отмъсти на враговете си - най-опасните гангстерски фамилии в Ню Йорк. Отмъщението го отвежда към кървавите пътеки на подземния наркосвят, където героят разкрива световен заговор с унищожителни последици. Той трябва да се бори с покварената мрежа на корупцията, измамите и тъмните сделки.

Сподели.