"Hyundai" ще прави летящи автомобили

Pinterest LinkedIn +

"Hyundai" навлиза в нов бизнес. Компанията ще разработва летящи автомобили и за целта е наела експерт на НАСА, който ще ръководи новата дивизия, съобщава "TechCrunch".

От "Hyundai" казват, че отделът ще разработва "технологии и иновативни решения за безопасно и ефикасно пътуване по въздух". Разработките ще се използват за предложения в новия UAM сектор (Urban Air Mobility).

Според прогнозите на компанията този пазар ще достигне 1,5 трилиона долара в рамките на следващите 20 години. В него вече има няколко компании като "Uber", "Volocopter" и други. Свои летящи таксита подготвят дори "Airbus" и "Boeing". "Aston Martin" също не крие интереса си към сегмента.

Засега от "Hyundai" не дават подробности, свързани с конкретни планове и модели. Целта на новият отдел е първо да разработи нужните технологии, които да дадат предимство на компанията, тъй като "Hyundai" иска да бъде лидер в този сектор и затова започва работа още сега.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.