Малкият Hyundai i10 ще порасне и ще има повече технологии

Pinterest LinkedIn +

Най-малкият модел на Hyundai е готов за своя дебют след по-малко от месец. Моделът i10 ще порасне малко и ще има много повече нови технологии, съобщават от "Hyundai".

Компанията публикува и скица на третото поколение на i10. От нея се вижда, че колата е по-широка и с доста спортен дизайн. Моделът е изцяло преработен, има нова ширина, височина, нов размер на колелата и т. н. Целта е i10 да има "младежки и динамичен дизайн", който да откроява колата сред останалите предложения в този сегмент.

Освен това i10 ще има много нови технологии. Сред тях са вече почти задължителните Apple Car Play, Android Auto, възможност за безжично зареждане на смартфони и камера при движение на заден ход. Новост ще е и функцията Bluelink, която позволява да се използва смартфон и приложение за отключване и заключване на автомобила.

Освен това i10 ще предлага нова система за избягване на инциденти. Радар в предната част на колата ще разпознава не само други автомобили, но и пешеходци. В стандартното оборудване ще има и система за предупреждение, ако водачът не внимава, както и система за предупреждение при напускане на лентата на движение. Новият i10 ще бъде представен официално на автосалона във Франкфурт следващия месец.

Сподели.