Новите коли на "Hyundai" ще се отварят с пръстов отпечатък

Pinterest LinkedIn +

От "Hyundai" обявиха, че компанията постепенно ще предложи нова система за отключване и стартиране на автомобилите си. Тя ще навлезе заедно с новото поколение на Santa Fe, съобщава "Autocar".

Системата ще замени традиционния ключ със сензори за пръстови отпечатъци. Такива ще има на дръжките на вратите. Те ще "четат" отпечатъка и ще го сравняват с данните в контролера на колата. В бутона за стартиране на двигателя също ще бъде вграден такъв сензор. Това ще е повторна проверка.

От "Hyundai" казват, че са обърнали голямо внимание на прецизността и сигурността на системата. Тя измерва дори разликите в статичното електричество между естествен човешки пръст и различни опити за измама чрез фалшиви пръсти или залепени копия на пръстовите отпечатъци.

Компанията твърди, че шансът за погрешно разчитане е 1 на 50 000. Освен това сигурността ще се подобрява с времето, когато системата се ъпдейтва и развива.

Чрез отпечатъците ще може да се създават и различни профили с настройки на автомобила. Така той ще може автоматично да настройва седалката, огледалата и мултимедията според предпочитанията на човека, който отваря шофьорската врата.
Сподели.