Hyundai Kona спечели класация за електромобил с най-голям реален пробег

Pinterest LinkedIn +

Основният недостатък на електрическите автомобили е техният пробег. Британското списание "What Car?" направи тест на най-продаваните електрически коли в страната и ги подреди в класация според техния реален пробег.

Всяка кола е била заредена, съхранявана и тествана в еднакви условия. Времето е било умерено, климатикът е бил настроен на 21 градуса, фаровете – пуснати, а теглото е било на един средностатистически шофьор и пътник.

Колите са били тествани на затворена писта в "нормален" режим. Пистата е била с допълнителни препятствия, които да симулират ежедневен трафик, магистрала, задръстване и др.

Тестовете показват, че победител е Hyundai Kona EV. Автомобилът е постигнал реален пробег от 417 км., което е с 10 км. повече спрямо втория в класацията – Jaguar I-Pace. Същият пробег има и Kia e-Niro.

След това се нарежда Tesla Model S 75D с пробег от 328 км. Renault Zoe R110 постига 235 км., а Nissan Leaf – 206 км. В списъка са още BMW i3, Volkswagen e-Golf, e-Up и др. Техните пробези са под 200 км.
Сподели.