"Hyundai" иска да е топ производител на електрически коли в Европа

Pinterest LinkedIn +

"Hyundai" има за цел да се превърне в най-големия производител на електрически автомобили в Европа. Това трябва да стане още тази година, след като компанията започне производство на електрическа версия на Kona в Чехия, съобщава "Automotive News Europe".

От самата компания казват, че заводът ще произвежда само изцяло електрическата Kona. Другите версии на модела, с хибридно задвижване или традиционни двигатели, ще продължат да се внасят от Южна Корея. Този ход ще утрои наличностите на електрическата Kona за клиентите в Европа. Освен това ще се намали и времето за доставка.

От "Hyundai" съобщават, че търсенето на модела е надскочило очакванията и затова увеличават производството. Компанията прогнозира, че тази година ще достави в Европа над 80 000 електрически автомобила. В това число влиза Kona Electric, Ioniq Electric и Nexo. Над 60 000 от тях ще са именно Kona Electric, което ще направи "Hyundai" най-големият доставчик на електрически коли в Европа, изчислява компанията.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.