Хиляди се забавляваха на традиционния Карнавал в Габрово

Pinterest LinkedIn +

Ежегодният Габровски карнавал тази година предложи зрелищно фойерверк шоу на световно ниво, 20 гигантски фигури на движещи се платформи, дръзка политическа сатира и над 2 000 участници в двучасовото карнавално шествие

За пореден път Габрово доказа, че е столица на хумора и сатирата, с грандиозно издание на емблематичния си карнавал през изминалия уикенд. Над 40 000 души от цялата страна се събраха в града, за да се насладят на пъстроцветно шествие, изпълнено с остроумни скечове, колоритни костюми и заразяваща енергия, впечатляващи концерти и много инициативи и забавления за децата.


Карнавалното шествие, което премина по централните улици на града в събота вечерта, се проведе под мотото "Make Карнавал, Not War". В близо двучасовото шествие се включиха над 2000 души, облечени в оригинални костюми и превъплътени в различни роли в 72-те така наречени „карнавални картини“ с послания за мир и единство. С пъстрите си костюми и изящни движения особено внимание привличаха и участниците от китайската провинция Цюанджоу.


Конкурсната част на карнавала привлече ентусиасти от цялата страна, а авторитетно жури ще определи и победителите.
В тазгодишният карнавал присъстваха и 20 гигантски фигури на движещи се платформи, изработени с много майсторство и чувство за хумор, в които оживяваха емблематични сцени от актуалния политически живот. Не липсваха и дръзки сатирични препратки към популярни личности и събития от изминалата година.


Музикалната програма включваше концерти на известни изпълнители като Васил Петров, RDMK, 100 Кила, FolkustiX и Dolapdere Big Gang, а нашумялата група "Молец" закри празненствата в неделната вечер.

С богатата си история и неповторима атмосфера Габровският карнавал се е утвърдил като емблема на хумора и сатирата и платформа на свободния дух и творчество. Той е не просто забавление, а и остроумна форма на обществена критика, която ни кара да се замислим и да се посмеем на себе си.


Повече снимки от събитието можете да разгледате на уебсайта на Карнавал Габрово и неговите социални мрежи.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.