Хакери удариха и Square Enix

Pinterest LinkedIn +

По времето, когато Sony Computer Entertainment започнаха поетапното възстановяване на сървърите на PSN, спрени на 20 април т. г. заради пробив в сигурността на мрежата, жертва на хакерска атака е станала още една от най-големите японски компании за производство и разпространение на видео игри - Square Enix.

Засегнати са потребителите на сайтовете на Eidos Montreal и Deus Ex: Human Revolution, които възлизат на около четвърт милион души, както и други 350, подали своите професионални автибиографии, кандидатствайки за работа в подразделенията на компанията. За щастие, в сайтовете не е изисквана и подавана информация за кредитни карти.

Square Enix информират, че са установили проникването в сайтовете своевременно и моментално са спрели сървърите, на които се помещават. След взетите мерки за повишаване защитата им срещу бъдещи атаки, сайтовете на Eidos Montreal и Deus Ex: Human Revolution отново са били върнати онлайн.

Подобно на казуса със Sony, който компрометира личните данни на над 77 млн. души и чиито материални щети за всички засегнати страни тепърва ще се изчисляват, заподозрени в атаката срещу Square Enix са членове на хакерската организация Anonymous.

Сподели.