Sony обяви Starhawk - духовният наследник на Warhawk

Pinterest LinkedIn +

Високоскоростният екшън от трето лице Warhawk, издаден от Sony през 2007 г. ексклузивно за PlayStation 3, ще се сдобие с духовен наследник, озаглавен Starhawk, чиято първа демонстрация е планирана за E3 2011 г.

Разработван от базираното в Остин студио LightBox Interactive, в което се подвизават и неколцина служители на вече несъществуващия производител на Warhawk – Incognito, Starhawk трябва да се появи през първото тримесечие на 2012 г. и ще се отличава от своя предшественик с мащабния сингълплеър режим и новата система Build & Battle, позволяваща на играчите да използват строителни материали и съоръжения както по обичайното им предназначение, така и като оръжия. За целта те ще трябва да изберат точното време и точното място, където да позиционират дадена кула или защитна стена, например, така че под нея да се озоват известен брой техни противници.

Подобно на Warhawk, новата игра ще поддържа онлайн мултиплеър режим с капацитет от 32 играчи. Действието ще се развива в бъдещето, в отдалечена космическа колония, наречена Frontier, където ще се подвизава и главният герой на Starhawk – Емет Грейвс.

Сподели.