Sony започна поетапното рестартиране на сървърите на PlayStation Network

Pinterest LinkedIn +

Преди броени часове започна поетапното възстановяване по региони на PlayStation Network – най-големият гейминг сервиз в света, предназначен за потребителите на конзолите на Sony Computer Entertainment - PlayStation 3 и PlayStation Portable, спрян от експлоатация на 20 април т. г. в резултат на безпрецедентна по мащабите и последиците хакерска атака.

Потребителите на Северна Америка и Стария континент са първите, чиито достъп до сервиза, чрез който могат да играят мултиплеър, е възстановен, следвани от Австралия, Нова Зеландия и Средния Изток.

Преди да започнат да експлоатират частично рестартираните сервизи на PSN, обаче, всички потребители ще трябва да изтеглят през личния си PlayStation 3 системен софтуерен ъпдейт версия 3.61, чрез който ще могат да сменят паролата си и повишат защитата на своята лична информация от бъдещи външни прониквания. Операцията по смяната на паролата може да бъде извършена и на персонален компютър и е задължителна.

Играта в мрежа е първата стъпка по възстановяване функционалността на PSN, чиито услуги ще бъдат възстановени напълно до края на месец май. MMO игри като DC Universe Online, EverQuest и Free Realms, както и мултиплатформения мултиплеър на наскоро издадения блокбъстър Portal 2, вече са достъпни за геймърите, които ще бъдат компенсирани за спирането на PSN с безплатни абонаменти и игри.

Актуална информация и подробности за етапите на възстановяване на PSN и Qriocity, чиито потребители надхвърлят 77 млн. в световен мащаб, са налични в официалния сайт на PlayStation.

Сподели.