Grand Theft Auto: Vice City излиза и за iOS, Android

Pinterest LinkedIn +

Около година след Grand Theft Auto III шестата игра от култовата екшън адвенчър поредица на Rockstar - Grand Theft Auto: Vice City, също ще излезе за мобилните платформи. Точната премиерна дата на заглавието в Google Play и App Store все още не е обявена, но не е далеч, тъй като е планирана от Rockstar за "края на есента", когато се навършват точно 10 години от появата й.

Оригиналната игра излезе за PlayStation 2 през ноември 2002 г., ставайки най-продаваната продукция за тогавашната конзола на Sony за цялата 2002 г., а PC и Xbox версиите й се появиха съответно половин и една година по-късно. Vice City излезе и в Steam в самото начало на 2008 г., а премиерната й дата за Mac App Store е 25 август 2011 г.

Играта се явява наследник на Grand Theft Auto III и на свой ред бе наследена от Grand Theft Auto: San Andreas. Вдъхновена от американската култура през 80-те години на миналия век, тя е ситуирана в несъществуващ град, създаден по подобие на Маями, а сюжетът й се върти около Томи Версети – килър на мафията, който наскоро е излязъл от затвора. Превозните средства в нея са общо 114 на брой, в това число мотоциклети и летателни апарати.

Vice City е носител на редица престижни награди, в това число шест от първите BAFTA за видеоигри.

Сподели.