Втори сезон на Curiosity по Discovery Channel отговаря на нови любопитни въпроси

Pinterest LinkedIn +

Втори сезон на документалната поредица Curiosity (От любопитство), излъчвана по Discovery Channel, отново ще отговаря на любопитни въпроси за хората, като в пилотния си епизод ще инсценира самолетна катастрофа.

Идеята на епизода, който ще бъде излъчен на 4 ноември, ще е да се разбере дали самолетите са конструирани така, че да можем да оцелеем при самолетна катастрофа и ако можем, то къде са най-вероятните места в самолета, към които да се насочим.

Експериментът е правен веднъж през 1984 г., но тогава резултатите са били противоречиви. Това води до настоящия опит, който е следствие на над четири години изследвания.

Освен експеримента със самолетната катастрофа, във втори сезон зрителите на предаването ще могат да видят изследването на Бермудския триъгълник, загадките на Стоунхендж, както и опитите за балсамиране на човешки тела, както са били правени в Древен Египет.

Първи епизод на втори сезон ще бъде представен от актьора Джош Чарлс (Josh Charles), популярен от сериала The Good Wife. Началният час е 21:00 на 4 ноември.

Сподели.