Германия: защо е мечтаната страна за много имигранти?

Pinterest LinkedIn +

Германия е една от най-бързо развиващите се страни в света. Наричана е една от най-стабилните държави. Висок стандарт на живот, модерна инфраструктура, достойно заплащане.

По отношение на индекса на човешкото развитие (стандарт на живот, образование, здравеопазване) Германия е на 4-то място в света. Тя е изпреварена само от Норвегия, Австралия и Швейцария.

Германия се отличава и с висока степен на заетост. Повече от половината от населението на страната, което наброява около 43 милиона души на възраст между 15 и 64 години, е на платена работа. Икономическият успех на Германия се дължи и на факта, че в страната има значителна средна класа (50 %).

Всичко това прави Германия привлекателна за имигрантите. Страната е приятелски настроена към хората, независимо от тяхната националност, култура и манталитет.

Някои интересни факти за Германия

1. Германия е наричана страната на велосипедистите. На всеки 80 милиона германци се падат 60 милиона велосипеда.

2. Най-популярното фамилно име е Müller. Повече от 320 000 души в Германия носят това фамилно име.

3. В Берлин има повече мостове от Венеция. В града на водата те са около 400 в сравнение с 900 в германската столица.

4. Германците са създали аспирина, първата печатна машина и Fanta.

На какво се основава икономиката на Германия?

Икономиката на Германия е петата по големина в света и първата в Европа. Услугите са основният компонент на икономиката на страната. Освен това Германия създава различни стоки, машини и оборудване, които основно се изнасят.

Какви услуги са най-необходими в Германия? Те са необходими в туризма, ресторантьорството, строителството, грижите за деца, медицинските сестри и медицинските услуги. Служителите в тази област са най-често търсени.

Ако смятате да живеете и работите в Германия, hilfe.bg може да ви предостави цялостна услуга за намиране на работа. Служителите на компанията намират легални работни места, уреждат документи и ви помагат да влезете в страната. По-специално те предлагат свободни работни места за болногледачи на болни и възрастни хора. Мениджърите на компанията с удоволствие ще ви помогнат да организирате новия си живот в Германия.

Безусловните предимства на живота в Германия

- Нивото на медицината. Доказателство за това е високата продължителност на живота на германците.

- Силна социална система. Помощ за безработни и хора с ниски доходи, данъчни облекчения, помощ при закупуване на жилище, помощи за родители с ниски доходи.

- Достъпно образование. Безплатни обществени училища. Студентите с ниски доходи могат да учат с безлихвени заеми.

- Германска инфраструктура. Железопътни и автобусни връзки дори между най-отдалечените градове. Нов, функционален обществен транспорт.

- Околна среда. Многобройни паркове и зони за отдих, чист въздух.

А Германия продължава да се развива активно във всички сектори. Той запазва статута си на привлекателен щат както за туристи, така и за имигранти.

Можете да говорите много за предимствата на страна като Германия. Но всички те могат да се усетят само когато се озовете в него. За всички страната открива нови страни.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.