УЕФА забрани на Германия да оцвети като дъга стадион за мача си с Унгария

Pinterest LinkedIn +

УЕФА забрани стадионът “Алианц Арена” в Мюнхен да бъде осветен в цветовете на дъгата по време на мача между Германия и Унгария от Евро 2020 на 23 юни 2021 г. Европейската централа отхвърли тази идея, дошла от градския съвет на баварската столица, съобщава insider.com.

Предложението беше отправено в отговор на новоприет закон в Унгария, който в унгарските училища да се разпространяват материали, които биха се приели като насърчаващи хомосексуалността или смяната на пола.

"УЕФА е политически и религиозно неутрална организация. Заради политически контекст на това искане, което е насочено срещу решението на парламента в Унгария, УЕФА трябва да го откаже”, гласи официалната позиция на ръководния орган.

Отговорът идва след лично запитване от кмета на Мюнхен Дийтер Райтер, с което той помоли УЕФА да разреши оригиналното му хрумване “Алианц Арена” да светне в цветовете на дъгата. "Така искаме да отправим ясен сигнал в контекста на чувството за толерантност и космополитизъм", аргументира се Райтер.

На фона на тези цветни либерални настроения прочутият слон оракул от зоопарка в Хамбург за пореден път даде своето предсказание за изхода от предстоящия мач. Според него двубоят между Унгария и Германия ще завърши с равенство.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.