Милена Славова се възмути от гей парадите и беше докладвана на Зукърбърг

Pinterest LinkedIn +

"Сигурна съм, че НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПАРАДИТЕ! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И НЕ СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ДУМИТЕ СИ".

Тези думи, написани от Милена Славова във Фейсбук, предизвикаха лавина от ругатни и грозни думи по адрес на българската пънк икона. След многобройни организирани докладвания на поста той е бил премахнат от стената на певицата.
Изтрития пост на Милена Славова и коментари към него


"Още една леля, на която критическата не й понася" - написа гей активистът Виктор Лилов, доскорошен лидер на либералната партия ДЕОС, от която беше изгонен.

В нейна защита обаче се изказаха други известни личности. Колегата й Светльо Витков обяви на страницата на партията си "Глас народен" следното:

"Не сме ДЛЪЖНИ да понасяме гей парадите и агресивността на организатори и участници към всеки, който не ги харесва. Не забравяйте, че агресивността ще срещне по сила и интензитет същата, ако не и доста по-голяма агресивност. Въпреки защитата ви от чужбина, от партия ДБ и от свързани организации, както и от полиция.

Организирано докладване и блокиране на профили на известни българи във ФБ, които не понасят гей парадите, няма да промени общественото мнение. Напротив!
Каквото повикало - такова се и обадило.
Светльо Витков"

"Ако свободата е нещо, което ограничава правото на лично мнение, то за какво ни е тя?" - зададе реторичен въпрос и колегата му Венци Мицов. Той публикува своя обща снимка с Милена Славова и уточни, че се намират пред Министерсто на културата, за да протестират за правата на хората на изкуството. "От истеричната либерална диаспора пред МК през 2020 нямаше никой. И те така, драги комсомолци от ЛГБТИ и Да 16, силни сте в докладите. Докладвайте. Сега е тренд".

И Венци Мицов защити пънкарката

В есеистичен стил своето мнение в защита на Милена Славова представи и журналистът Мартин Карбовски. В текста личи недвусмислен намек, че новите либерали не са нищо по-различно от едновремешните комунисти:

Комунистите не харесваха Милена.
Комунистите харесваха знамена.
Комунистите харесват манифестации.
Комунистите харесваха да заявиш вярност към тяхната идея.

Комунистите не разрешаваха да не ги обичаш. Това е много важно. Ако обидиш комунист – имаше риск да прецакаш живота си.
Комунистите те ЗАДЪЛЖАВАХА да ги обичаш. Ако не ги обичаш – ставаха отмъстителни и злопаметни.
Комунистите имаха медии.
Пънкарите като Милена нямаха медии.
Комунистите имаха световни медии. Имаха забранени думи. Имаха забранени теми.
Имаха международни организации.
Комунистите имаха финансиране.

Милена нямаше. И сега няма.

Комунистите живееха чрез своите доноси. Това ги правеше значими.
Вярата им се утвърждаваше чрез тях.
Комунистите се подиграваха на „враговете на народа“. Осмиваха ги. Изключваха ги от училище и работа.
Полицията биеше „враговете на народа“ и пазеше комунистите. Внимателно ги пазеше.
Полицията гонеше и биеше Милена и Васо Гюров, и всичката софийска пънкария.
Обичам Милена Славова.
А комунистите смътно ми напомнят за някого...

Припомняме, че не за пръв път известни личности виждат в съвременните либерали черти, които им напомнят за комсомолците и комунистите от преди няколко десетилетия. Само преди броени дни и Евгени Минчев в прав текст сравни либералната ЛГБТИ идеология и с комунизма.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.