Основателят на "Pink Floyd" прати по дяволите Марк Зукърбърг

Pinterest LinkedIn +

Британският рок музикант и основател на "Pink Floyd" Роджър Уотърс е отказал на Марк Зукърбърг правото да използва втората част на песента "Another Brick in the Wall". Новината беше разпространена от портала "Rock Celebrities".

В нея се отбелязва, че създателят на Facebook иска да използва култовата песен "Pink Floyd" във филм за популяризиране на Instagram. В замяна той е предложил на Уотърс "огромна, гигантска сума пари".

"Моят отговор е: върви по дяволите! Няма начин!" - е бил отговорът на Уотърс, обявен лично от него и на всеослушание по време на форум в подкрепа на основателя на "Wikileaks" Джулиан Асанж. Видеото е публикувано в YouTube канала на организатора на форума.

Този рязък отговор се дължи на негативното отношение на Уотърс към политиките на Facebook. Според музиканта Зукърбърг иска "да продължи да цензурира" всички и се опитва "да попречи на тази история за Джулиан Асанж да стане обществено достояние".

"Another Brick in the Wall" е заглавието на три песни от рок операта "Стената", които са вариации на една основна тема и са озаглавени съответно Part I, Part II и Part III. И трите са написани от Роджър Уотърс.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.