"Ferrari" обещава да предложи уникален SUV

Pinterest LinkedIn +

През 2022 г. "Ferrari" ще представи уникален по рода си SUV. Моделът Purosangue ще се отличава от всички останали предложения на "Aston Martin", "Bentley", "Rolls-Royce" и "Lamborghini". От "Ferrari" обещават, че Purosangue ще е с много новости, казва главният технически директор на компанията Майкъл Лейтърс в интервю за "Autocar".

"Убеден съм в този автомобил и в техническата концепция. Мисля, че сме намерили концепция и пакет, които от една страна са реален SUV и ще привличат почитателите на SUV, но от друга страна е коренно различен от останалите SUV на пазара", коментира Лейтърс.

Автомобилът ще трябва да отвори нов пазарен сегмент за "Ferrari". Лейтърс казва, че компанията винаги позиционира моделите си много конкретно и всяка от тях има ясна цел. В случая Purosangue ще трябва да е едновременно луксозен, комфортен, но и с много спортен дух. "Ще имаме изцяло нови инженерни предизвикателства", казва Лейтърс.

Двигателят на колата ще е отпред, но разположен зад предната ос, което го прави със средно разположение. От компанията не казват какъв ще е двигателят, но ще има достатъчно място за всяко решение, дори V12, включително с хибридно задвижване. Конкретният избор засега остава тайна.

Purosangue ще има и изцяло нов интериор. Той ще следва философията "очите гледат пътя, а ръцете докосват улицата". Всичко ще е ново, включително таблото, воланът, мултимедийната система и т. н. Целта е колата да бъде както типично Ferrari – със спортен дух, но също така и много комфортно.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.