За поръчково Ferrari вече се чака поне 5 години

Pinterest LinkedIn +

В търсене на все повече ексклузивност модата на поръчковите автомобили се завръща с пълна сила. "Ferrari" от години предлага възможност на най-богатите си клиенти да си поръчат изцяло свой автомобил, който да бъде произведен в една бройка. Тази услуга сега набира още по-голяма популярност и вече се чака поне 5 години, за да дойде ред на новите клиенти, казва маркетинг директорът на "Ferrari" Енрико Галиера пред "Autocar".

"Клиентът получава не само уникален автомобил, но и уникално преживяване, работейки редом с дизайнера. Това е върхът на "Ferrari", казва той.

При изцяло поръчковите автомобили клиентът участва в процеса по разработката на колата. Компанията води процеса, но се вслушва в желанията на клиента. Така е създаден и автомобилът P80/C (на снимката горе), чийто дизайн използва елементи от множество класически и популярни модели на "Ferrari" през годините. Самата механика е на състезателния модел 488 GT3.

Но да имаш много пари не е достатъчно, за да си поръчаш лично Ferrari. Тази привилегия се предлага само на най-добрите клиенти на марката. Галиера казва, че компанията получава много такива заявки, но разглежда само тези на своите топ 250 клиенти.

А за да си топ клиент на "Ferrari", не е достатъчно само да купуваш колите на компанията. Трябва да се грижиш добре за тях, да ги пазиш и да увеличаваш тяхната стойност. И да правиш това доста време. Затова поръчково Ferrari е още по-голяма привилегия дори и от възможността да си купиш модел като LaFerrari, което също става с предварително одобрение.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.