"Ferrari" пуска най-мощния си модел с V8 двигател досега

Pinterest LinkedIn +

"Ferrari" значително ускорява темпото на пускане на нови модели. Само за тази година компанията е планирала цели пет нови модела, като първият от тях вече направи своя дебют - F8 Tributo.

Това е моделът с най-мощен V8 двигател, който "Ferrari" е предлагал досега. F8 ще използва 3,9-литров V8 с турбо, който развива 710 к.с. Той ще наследи сегашния модел 488 GTB.

F8 Tributo ще достига 100 км/ч от място за 2,9 секунди, а максималната скорост ще е 340 км/ч. Колата ще е с 49 к.с. по-мощна от 488 GTB, като същевременно е с 40 кг по-лека и с 10% по-добра аеродинамика.

Дизайнът на F8 използва елементи от спортния 488 Pista и въвежда нова версия на Ferrari Dynamic Enhancer. Това е технология, която помата за по-лесно управление на колата при спортно шофиране. Във визията има елементи от LaFerrari, като например LED фаровете, които са в сходен стил.

Интериорът също е обновен, като запазва общото усещане на 488, но с леко променени форми. Той предлага и по-малък волан спрямо GTB, което улеснява управлението.

F8 Tributo не е хибрид. По-късно тази година "Ferrari" ще представи и хибриден модел с V8 двигател.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.