"Ferrari" подготвя хибриден спортен автомобил с V8 двигател

Pinterest LinkedIn +

Тази година "Ferrari" ще представи нов спортен автомобил с V8 двигател. Той ще е хибрид и ще използва и електромотор, съобщи самият изпълнителен директор на компанията Луис Камилери, цитиран от "Automotive News Europe".

Новата кола ще е своеобразен флагман на гамата модели с V8 двигател. Тя ще е с по-голяма мощност от 488 Pista, а хибридното задвижване ще даде повече динамика и ще намали вредните емисии.

"Ferrari" няма да покаже колата по време на автосалона в Женева. Вместо това ще направи отделно събитие за нейното представяне по-късно тази година. Компанията планира да достави първите бройки от модела още в началото на 2020 г., като това няма да е лимитирана серия.

Това ще е вторият хибриден модел на Ferrari и първият в по-достъпния клас на марката. Предишният е хиперавтомобилът LaFerrari. Камилиери казва още, че това е само началото и 60% от портфолиото на марката ще има хибридни варианти още до 2022 г.

След 2022 г. от "Ferrari" планират да представят и изцяло електрически автомобил. Преди това обаче ще се концентрират върху SUV-а Purosangue. Камилиери казва, че първите реакции на клиентите са били положителни и много от тях са заявили интерес към подобна кола, която да могат да използват всеки ден.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.