Нина Николина с нов концерт в "Sofia Live Club" на 29 март

Pinterest LinkedIn +

С виртуозните музиканти Калин Вельов (барабани и перкусии), Мартин Ташев (тромпет и вокал), Ясен Велчев (клавишни) и Таня Първанова (вокал) на 8 февруари Нина Николина изнесе концерт на световно ниво, с висока класа и неподражаем стил. Залата на клуба се оказа тясна за желаещите да посетят концерта, а десетки не можаха да влязат. Сред гостите бяха Захари и Явор Бахарови, Владо Пенев, доайенът на българската хореография Иван Тодоров, Вики Терзийска, Свилен Ноев и още много популярни хора от различни сфери.

Броени минути след края на концерта певицата насрочи нова дата за втори концерт с новия си проект "Нина Николина Live" – 29 март. Проектът е инспириран от златните хитове на българския песен фолклор. 

"Избрахме 10 от златните хитове на българския песенен фолклор. Това беше труден избор. Прослушала съм над 200 песни и избрах 10 емблематични от различни фолклорни области и разбира се, "Излел е Дельо хайдутин", на която винаги съм се възхищавала. Учила съм се от "космическата" Валя Балканска, но искахме на тази красива песен да придадем ново звучене, изслушвах внимателно и вниквах в текста, в орнаментиката и спецификата на родопската песен.

С музикантите работихме много и искахме да придадем една нова картина, отдавайки почит на автентичното звучене на българския фолклор, но и да го развием в нова посока", казва Нина Николина.

Билети в мрежата на www.eventim.bg и на входа на "Sofia Live Club" в деня на концерта.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.