"Ferrari" представи най-мощния си модел досега с 986 к.с.

Pinterest LinkedIn +

"Ferrari" представи най-мощния си и технологично най-напреднал сериен автомобил до момента. Това е SF90 Stradale, който идва с 986 к.с. и хибридно задвижване.

Колата е и първият сериен plug-in хибрид на марката, който отваря вратата за още такива модели. Автомобилът има с 36 к.с. повече дори от LaFerrari.

SF90 използва V8 двигател с две турбини и е 3.9-литров. Блокът е от 488 Pista, но е изцяло преработен. Само двигателят осигурява 769 к.с. Останалите идват от електрическото задвижване, което включва 3 мотора – два за предните колела и един между двигателя и скоростната кутия.

Така SF90 има задвижване на всички колела. Колата може да измине около 28 км в изцяло електрически режим. Максималната скорост при електрическо движение е 135 км/ч. Батериите могат да се зареждат както от електрическата мрежа, така и от двигателя.

От "Ferrari" казват, че SF90 ще достигне 100 км/ч от място за 2,5 секунди, а 200 км/ч се стигат за 6,7 секунди. Максималната скорост е 341 км/ч. Колата тежи 1570 кг, като е с нови материали в купето, за да по-лека и здрава. Използва нова платформа, която е с 40% по-устойчива, с по-малко вибрации, шум и по-голяма стабилност.

Дизайнът също е изцяло нов, съобразен с аеродинамиката. В интериора е запазен спортният дух.

От "Ferrari" не съобщават цената на SF90. Очаква се това да стане следващата седмица, след като клиентите дадат своите отзиви. Очакванията са, че колата ще е доста скъпа с цена около $600 000.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.