"Ferrari" ще предлага повече по-лесни за шофиране коли за пътуване

Pinterest LinkedIn +

Името "Ferrari" се свързва най-вече със спортните и пистовите автомобили. Компанията обаче винаги е предлагала и по-луксозни и комфортни автомобили за дълъг път. Обикновено те остават на заден план, но през следващите няколко години това ще се промени.

По време на Седмицата на автомобилите в Монтерей от "Ferrari" обявиха, че ще увеличат продажбите на по-лесните за шофиране автомобили за дълъг път (GT). Според председателя на борда на директорите на "Ferrari" Джон Елкан, близо 40% от продажбите на компанията може да идват именно от такива модели до 2022 г. В момента са 32%.

Елкан намеква още, че "Ferrari" може да представи нов GT автомобил още през ноември т. г. Моделът ще е част от стратегията на компанията да достигне годишни приходи в размер на 5 млрд. евро до 2022 г. спрямо 3,4 млрд. през 2017 г.

В плановете остава и SUV-ът Purosangue, който се очаква в близко бъдеще. Въпреки това Елкан казва, че целта на "Ferrari" не е да конкурира продажбите на "Porsche". Германският конкурент на италианската марка продава над 250 000 броя от колите си на година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.