"Everything’s Electric" според Лиъм Галахар. Чуйте първия сингъл от новия му албум!

Pinterest LinkedIn +

Лиъм Галахар (Liam Gallagher) отново засили очакванията към третия си студиен албум "C'mon You Know", който трябва да излезе на 27 май. Музикантът сподели в интернет първия сингъл "Everything’s Electric", а дебютното му представяне на живо предстои на най-голямата сцена, която можете да си представите - при връчването на наградите "BRIT" на 8 февруари. 

"Everything’s Electric" е написана от Дейв Грол (Dave Grohl), който свири на барабани в трака. Лиъм Галахар и Дейв Грол за първи път се срещат преди години, когато "Foo Fighters" свирят с "Oasis" на турне. 

Лиъм е искал песен, която да стопи оглушителната динамика на "Sabotage" от "Beastie Boys" със спираловидното напрежение и опасността на "Gimme Shelter" от "The Rolling Stones". И именно това постига. С неподправени, ритмични фрази, това е най-близкото характерно ръмжане на Лиъм до рапирането и тази атака, в която пънкът среща хип-хопа, е подчертана от буен бас. Гладка китара и пиано стават фон за призрачните беквокали на Лиъм и отдават почит към може би най-добрите моменти на "The Stones".

През това лято Лиъм ще изнесе най-големите си солови концерти до момента. След като продаде 160 000 билета за две вечери в Knebworth Park за часове, други големи концерти са потвърдени за Манчестър, Белфаст и Глазгоу.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.