Електрическият Porsche Tycan настига 911 по поръчки

Pinterest LinkedIn +

Електрическият Porsche Taycan е на път да измести по продажби най-популярния модел на компанията – 911, съобщава "Bloomberg". Интересът към електрическия модел е толкова голям, че месец преди официалния му дебют компанията вече има почти 30 000 поръчки.

За сравнение, през миналата година "Porsche" е доставила 35 600 коли от модела 911, а към момента очакванията са, че Taycan може да достигне и 40 000 поръчки до края на годината.

Успехът на модела е от голямо значение не само за "Porsche", но и собственика на компанията – "Volkswagen Group". Концернът хвърля много усилия в електрифицирането на всичките си модели и продуктови гами. Успехът на Taycan би бил символ, че компанията е на прав път и ще може да се справи с все по-силната конкуренция.

Първоначалните цели на "Porsche" бяха да се произведат 20 000 бройки за година. Сега обаче се обмисля тази цел да се увеличи двойно, за да отговори на интереса. Taycan ще е позициониран между Cayenne и Panamera, като се очаква и цената да отразява това, което означава, че тя ще е между 74 000 и 97 000 евро.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.