"Porsche" изтегля 340 000 автомобила заради проблем с трансмисията

Pinterest LinkedIn +

"Porsche" ще изтегли почти 340 000 автомобила заради проблем в техните автоматични трансмисии, съобщава компанията, цитирана от "Ройтерс". Засегнати са коли от моделите Cayenne и Panamera.

Причината е, че има потенциално слаба връзка между скоростния лост и самата трансмисия. Това може да доведе до недостатъчно добро функциониране на задържането на автомобила, когато той е паркиран. Може да се окаже, че паркинг режимът на трансмисията не е активиран и колата да потегли сама.

Ще бъдат върнати за преработка дори първи бройки на Cayenne от 2002 г. до 2010 г., както и Panamera от 2010 г. до 2016 г. Компанията ще се свърже със собствениците, които ще могат да попитат и дилърите си дали техният автомобил попада в процедурата.

От "Porsche" препоръчват на притежателите на тези модели да активират и ръчната спирачка винаги, когато паркират, докато не дойде техният ред за посещение на сервиза. Подмяната на уязвимите елементи ще започне в близките седмици, като графикът ще варира според региона.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.