EA и Virgin Games обявиха Battlefield 3 турнир с награден фонд $1.6 млн.

Pinterest LinkedIn +

По-малко от месец след провеждането на първия Call of Duty: Experience (Call of Duty: XP), организиран от Activision по повод рилийза на третата игра от хитовата FPS поредица Modern Warfare, част от който бе MW3 турнир с награден фонд $1 млн., EA обявиха Battlefield 3 Worldwide Conquest Tournament.

Организирано съвместно с Virgin Gaming, събитието ще се проведе в началото на 2012 г. и ще раздаде парични награди в размер на $1.6 млн. Желаещите да участват в него вече могат да се регистрират в сайта на Virgin Gaming, стига да са Xbox 360 или PlayStation 3 потребители.

По неизвестна причина PC потребителите, независимо какви висоти постигнат в стрелбата от първо лице в горещо очакваната 11-та игра от Battlefield сериите, няма да имат шанса да се състезават в турнира, чийто награден фонд надминава не само този на Activision, но и на тазгодишния DotA2 турнир, проведен в рамките на GamesCom.

Филиал на корпорацията на британския бизнес магнат Ричард Брансън Virgin Group, Virgin Games е един от водещите и най-печеливши сайтове за онлайн казино игри и залози на Острова.

"Ние винаги сме се стремили да предлагаме на нашите потребители ниво, надминаващо това на всички останали, като им предоставим истински епични игрални преживявания, които не биха могли да открият никъде другаде. Чрез това партньорство с EA и DICE (производителите на Battlefield 3) ние ще постигнем по възможно най-добрия начин нашата цел", казва се в изявлението на Virgin Games.

Battlefield 3 ще излезе едновременно за PC, PlayStation 3 и Xbox 360 на 25 октомври – две седмици преди премиерата на най-сериозния си конкурент във FPS – третата игра от Call of Duty: Modern Warfare поредицата на Activision.

Сподели.