Battlefield 3

Google+ Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън от първо лице Година: 2011 Разработва: DICE Издава: Electronic Arts Платформа: РС | PS3 | Xbox 360|

Стартирала като изцяло мултиплейър ориентиран екшън от първо лице през далечната 2002, за деветте години на съществуването си Battlefield серията преживя немалко трансформации. Някой от тях я промениха генерално, отклонявайки се за момент от чисто мрежовата й природа по посока на по-интензивни солови режими за игра – част от стратегията на тандема DICE (разработчик) и Electronic Arts (разпространител) за противодействие срещу основният конкурент на франчайза – серията Call of Duty на Activision.

В своето официално трето (неофициално единадесето) издание, Battlefield очевидно ще се завърне до голяма степен към мултиплейър корените си, без разбира се да се отказва изцяло от брилянтите солови кампании, превърнали предходните две части (Bad Company и Bad Company 2) в световен мега хит.

Историята им в Battlefield 3 ще проследява приключенията на старши сержант Хенри „Бляк” Блякбърн. Той заедно с елитна част американски морски пехотинци поема в изпълнение на тежка спасителна мисия край ирано – иракската граница. Неговата задача е да измъкне от военната зона екип щатски учени търсещи завод за химически оръжия дълбоко в тила на врага. По пътя към дома групата попада в активна земетръсна зона с епицентър Иран и положението става още по опасно отколкото изобщо може да се предполага.

Повече подробности за сега не са известни, а не са и нужни тъй като не говорим за приключенска или ролева игра все пак – сюжета тук е нужен колкото да осигури достатъчно плътна атмосфера, декор, на чийто фон да се развива екшъна. А той милия обещава да бъде по-интензивен и впечатляващ от всякога! С Battlefiled 3 се завръщат въздушните битки и мултиплейъра с до 64 участници едновременно!

В мрежа сраженията ще са особено ожесточени, тъй като (традиционно) в играта специално внимание ще бъде обърнато именно на тях. За сега са обявени три достъпни режима за игра – Conquest, Rush и новият Team Deathmatch. Battlefield 3 ще включва четири класа бойци: Assault, Support, Engeneer и Recon (Атакуващ, Поддържащ клас, Инженер и Разузнавач). Всеки от тях ще предлага сложна система за развитие, която ще е значително по-комплексна и с повече възможности отколкото тази в Bad Company 2.

Играта ще е раздвижена с нова версия на добре познатият ни Frostbite 2 енджин (дебютирал през 2008 с Battlefield: Bad Company). Основната негова екстра както знаете е опцията за разрушаване на почти всеки един обект от игралният свят – срутване на стени и цели сгради, взривяване на препятствия. Обновената визия на Battlefield 3 ще включва умопомрачително реалистични специални ефекти и (буквално) фотореалистична графика.

Накратко – заредете пълнителите и почистете автоматичните си оръжия, защото новото Бойно поле се задава със страшна сила. ETA – краят на месец октомври.


http://www.youtube.com/watch?v=uA378g_gD1I


Сподели.