EA: Пласирахме 10 млн. копия от Battlefield 3, вече ни поръчват още

Pinterest LinkedIn +

От премиерната й дата в САЩ - 25 октомври, до момента, Electronic Arts са пласирали 10 млн. копия от Battlefield 3 и вече са започнали да получават заявки за ново снабдяване от редица дистрибутори, съобщи изпълнителният директор на компанията Джон Ричитело. Без да назова точни цифри, той разкрива, че единадесетата игра от FPS сериите на EA Digital Illusions CЕ за PC, Xbox 360 и PlayStation 3, генерира много големи продажби.

С тази премиерна дата, продажбите на Battlefield 3 ще бъдат взети предвид при калкулирането на класацията на най-продаваните игри в САЩ за месец октомври, която ще бъде издадена от NPD Group в първата половина на ноември. Също така се очаква играта да стане най-бързо продаваното заглавие във Великобритания за 2011 г., подобрявайки рекорда на FIFA 11.

От ЕА разкриват още, че в деня на американската премиера на Battlefield 3 (в Европа датата е 28 октомври) са пласирали около два пъти повече копия от тези на миналогодишната Medal of Honor, както и че общото количество разпространени копия от Battlefield: Bad Company 2 от появата й през март 2010 г. до момента възлиза на 11 млн. бройки.

По-рано тази седмица Wedbush Morgan Securities предрекоха, че Activision ще продадат два пъти повече копия с Modern Warfare 3 от Battlefield 3, a взети заедно, продажбите на двете конкурентни заглавия ще съставляват 15% от общото количество изкупени видео игри за последното тримесечие на 2011 г.

Според фирмата за пазарни анализи от MW3 ще бъдат изкупени в 16 млн. копия до края на 2011 г. и още 8 млн. – през 2012 г., докато продажбите на Battlefield 3 ще достигнат 8 млн. до края на тази година и 10 млн. – в края на следващата.

Сподели.