Бобърът (The Beaver)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 91 мин. Режисьор: Джоди Фостър Сценарист: Кайл Кайлен С участието на : Джоди Фостър, Мел Гибсън, Антон Йелчин, Райли Томас, Дженифър Лоурънс, Драма

За филма: 

Носителката на 2 награди "Оскар" Джоди Фостър е избрала новото "лошо момче" на Холивуд Мел Гибсън за главната роля в психологическата драма "Бобърът" - емоционален разказ за един мъж, който иска да преоткрие загубената връзка със семейството си и да започне на чисто. Това е вторият съвместен проект на Фостър и Мел Гибсън след уестърна "Маверик" (Maverick) от 1994г.

Появата на филма бе отлагана няколко пъти заради скандалите с Мел Гибсън в последната една година, но въпреки това от Summit Entertainment бяха категорични, че широката публика е достатъчно интелигентна, за да може да оцени качествен филм, без да се влияе от личния живот на актьорите в него.

Историята:

Уолтър Блек (Мел Гибсън) е депресиран душевноболен шеф на изправена пред банкрут фабрика за играчки, който решава, че ще комуникира с близките си единствено чрез плюшен бобър, намерен на боклука. Чрез куклата той възстановява отношенията си с жена си, малкия си син Хенри, но не и с големия - Портър. В крайна сметка животът на Уолтър се връща към нормалното, но оставя на зрителя обширна тема на  размисъл за това какво е щастието и как ние го подменяме в ежедневието си.


Сподели.