WARCO: The News Game: нещо като шутър, нещо като нищо на света!

Pinterest LinkedIn +

Австралийските компании Defiant, ManiatyMedia и Arenamedia разработват заедно военна игра в FPS жанра, наречена WARCO: The News Game, където S, както обикновено, идва от Shooter, но не в традиционния за гейм индустрията смисъл на тази дума.

Освен "стрелям", "взривявам" и прочее дейности, свързани с употребата на огнестрелни оръжия, едно от основните значения на shoot в английския език е "снимам" (фотографирам), и именно в това значение на думата е поставен фокусът на действието в играта, чиято разработка се финансира от Screen Australia и Screen New South Wales.

"Въоръжени" единствено с бронежилетка и видео камера, играчите ще влязат в ролята на военни кореспонденти и ще имат за цел да отразят всичко най-интересно от световните военни конфликти, командировайки се на различни реални локации в Близкия изток и Африка. Всяка мисия в играта ще включва повече от един обект, до които главната героиня в WARCO – Джеси Демарко, ще трябва да достигне (и да се върне оттам жива), и различна сюжетна фабула, обещават производителите.

Предвид многопластовата природа на всеки сценарий и субективния момент в изиграването му, според Defiant Development преживяването на всеки играч ще е уникално. В края на всеки военен сблъсък, Джеси Демарко ще трябва да монтира заснетия материал в нужния за телевизионното му отразяване формат. Щом това бъде направено, играчите ще могат да споделят помежду си своите проекти онлайн.

Defiant Development имат амбицията WARCO да достигне до повече от една платформа, като се започне с PC, но както издателят на заглавието, така и премиерната му дата, предстои да бъдат обявени.

Сподели.