EA обявиха FPS римейк на класиката Syndicate

Pinterest LinkedIn +

Слагайки край на започналите преди повече от половин година спекулации, EA обявиха официално, че в близките месеци ще издадат нова версия на издадената през 1993 г. изометрична реалновремева тактическа игра Syndicate, чиято разработка е поверена на шведското студио Starbreeze (The Darkness, Riddick).

Новата игра принадлежи към FPS жанра и ще бъде издадена в началото на 2012 г. за PC, PS3 и Xbox 360. Действието в нея ще се развива през 2069, когато правителствата са отстъпили властта си на корпорациите – синдикати (syndicates),  продаващи невронни импланти, посредством които се осъществява директна връзка със световната база данни Dataverse.

Ставайки клиенти на тези синдикати, потребителите си гарантират най-различни облаги, предоставяйки им в замяна неограничен достъп до мозъците си. Майлс Кайло – генетично създаден наемник на един от трите водещи синдиката - Eurocorp, борещи се агресивно за монопол на американския пазар, е персонажът, предоставен на играчите. Чрез него и по-конкретно чрез имплантирания в главата му био-чип DART 6, те ще могат да "виждат" през стени, да забавят времето и да "проникват в своите врагове и всичко дигитално на този свят".

Оръжията, броните и допълнителната екипировка на Кайло ще подлежат на ъпгрейд, който ще може да слага ръка на чип технологията на всеки, чийто живот отнеме, използвайки я за самоусъвършенстване. Освен сингъл и мултиплеър режими, новата Syndicate ще поддържа отделен кооперативен мод за четирима играчи, който ще включва мисии от оригиналната игра.

Сподели.