Новият f2p FPS на Crytek, Warface, идва и в Европа през 2012

Pinterest LinkedIn +

Немско-турското студио Crytek, производител на един от най-успешните шутъри от първо лице на 2011 г. – Crysis 2, обяви, че ще издаде първата си безплатна игра – Warface, не само в Азия, но и в САЩ и Европа.

Точните премиерни дати на класовия мултиплеър шутър за двата континента предстои да бъдат уточнение, но според настоящия анонс на компанията това ще се случи още през 2012 г. "С Warface ние целим да произведем безплатен шутър от ново поколение, съизмерим качествено с традиционните AAA заглавия.

Ние имаме и човешкия ресурс, и технологията, за да го постигнем и навлизаме в тази нова за нас територия със силен партньор от Азия, за да сме сигурни, че ще натрупаме нужния опит в free-2-play бизнес модела", казва се в прессъобщението на Crytek, които имат седалища и в Сеул, и в София.

Южнокорейският филиал има заслуга за продукцията на Warface, а българския – за създаването на музиката към Crysis 2, като и двете игри са изградени с последното поколение енджин на компанията – CryEngine 3.

Както може да се очаква от мултиплеър шутър, базиран на класово разделение, Warface ще поддържа различни PvP режими, но също така ще включва кооперативни PvE мисии.

Сподели.