Обявиха нова f2p бойна игра от поредицата World of...

Pinterest LinkedIn +

Британското студио Wargaming.net, специализирано в производството на бойни игри като DBA Online, Order of War и Massive Assault сериите, обяви второто си заглавие от поредицата World of..., която стартира с отборния мултиплеър онлайн екшън World of Tanks, фокусиран върху епичните битки с танкове от Втората световна война.

Вместо в бронетранспортьори, в World of Battleships играчите ще се озоват на борда на боен кораб от 20-ти век, воювайки в открито море с други такива. Подобно на гореспоменатата, новата игра също ще бъде безплатна за игра и ще поддържа многочислен онлайн мултиплеър, без на този етап да е ясно какъв ще е капацитетът му. При World of Tanks той бе 30-vs-30 PvP, а превозните средства – 150.

На този етап Wargaming.net не разкриват подробности относно видовете плавателни съдове, с които ще разполагат играчите, но в първия анонс на студиото се подчертава голямото им разнообразие, изразяващо се в различна бойна мощ, скорост, въоръжение и издръжливост.

Фактор във военни сблъсъци ще бъде и времето, което ще бъде динамично, гарантирайки разнообразието на геймплея и включените в играта карти. Датата на издаване на WoB предстои да бъде фиксирана, като на този етап визуална представата за играта дават единствено няколкото официално публикувани от компанията геймплейни кадъра.

Сподели.