World of Tanks

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Масова онлайн игра Година: 2012 Разработва: Wargaming.net Издава: Wargaming.net Платформа: РС

Всички сме чували за World of WarCraft, Guild Wars, Lord of the Rings: Online или Star Wars: Knights of the Old Republic – все световноизвестни масови онлайн мултиплейър заглавия.

Проблемът с повечето от тях (може би с изключение на Guild Wars 2 до известна степен) е, че като цяло предлагат "още от същото" със сравнително несъществени разлики в генералната геймплейна концепция.

Ако искате да изпробвате нещо различно, онлайн и безплатно, задължително обърнете внимание на World of Tanks на беларуското гейм студио Wargaming.net

Макар да се титулува MMORPG, жанрово играта всъщност се различава доста от заглавия като изброените по-горе.

Както подсказва заглавието й, основната идея се върти около сражения с тежки бронирани машини, а разнообразието и мащабите, които предлага играта, са, меко казано, впечатляващи.

Различните видове танкове са групирани в общо 10 категории, различаващи се както по клас (от лек през среден до тежък), така и по въоръжение, екстри и, разбира се, националност.

В играта ще започнете с машина от най-ниско ново и, участвайки в поредица от битки, ще трупате опит и пари, с които след това ще можете да отключвате по-високи класове танкове и различни допълнителни ъпрейди за тях – алтернативни муниции, въоръжение и други.

Всеки играч може да притежава по няколко танка, но в сражение участва само един от тях. Самите битки не са реализирани точно на MMO принцип – ако не сте член на гилдия или конкретен екипаж, играта ще ви разпредели отбор от случайни играчи, с които съвместно ще управлявате машината. Точно както в реалните бойни действия танковете се контролират от няколко души с различни функции.

След като влезете в битка (траеща между 5 и 10 минути обикновено), изходът от нея е резултат от тактическите ви умения, рефлекси и качество на отборна работа (координация между членовете на екипажа).

Играта се грижи да ви изправя винаги срещу равностойно въоръжени противници, така че няма шанс да срещнете на бойното поле танкове от значително по-висок клас, обезсмислящи всяко усилие за овладяване на ситуацията.

Макар да може да се похвали си изключително достъпна и проста система за управление и контрол, World of Tanks не е изцяло аркадна по замисъл. Физичният енджин на играта върши чудесна работа за реалистично пресъздаване на тежките и неповратливи бронирани машини, които нямат проблем с по-дребните препятствия по пътя си като храсти и дървета (които лесно могат да бъдат прегазени), но могат да бъдат повредени от сблъсъка с дебели бетонни стени например.

Достъпът до играта е напълно безплатен, но, както повечето ММО заглавия от този вид, включва и редица платени опции. Премиум членството например (струващо реални пари) ви дава достъп до някои специални модели танкове, както и до елитен клас оръжия и муниции. Освен това премиум играчите трупат опит по-бързо и напредват по-бързо в играта.

Заплащането е изцяло опционно и нищо не ви пречи да се насладите на тази прекрасна онлайн игра и без това да ви струва дори стотинка.


Сподели.