Двама гмуркачи на Малдивите счупиха рекорда за най-дълга целувка под вода (видео)

Pinterest LinkedIn +

Двама фрийдайвъри влязоха в Книгата на световните рекорди на Гинес, като отпразнуваха Свети Валентин на Малдивите с най-дългата подводна целувка в историята.

40-годишната Бет Нийл от Южна Африка и нейният 33-годишен годеник Майлс Клутие от Канада са се запознали преди пет години покрай споделената си страст към опазването на океана. Нийл преподава на терен и е свободен гмуркач, докато Клутие е бил доброволец в програма за опазване на океана.

Двойката пристигнала на Малдивите с детето си и е тренирала три дни в открито море, за да счупи рекорда за най-дълга целувка под вода, съобщава "Индипендънт". В крайна сметка целувката им продължила четири минути и шест секунди. Предишният рекорд от три минути и 24 секунди е поставен преди 13 години.

Бет Нийл заявява, че е искала да счупи този рекорд, за да вдъхнови други хора да обичат подводния свят. Споделяйки нашата подводна любовна история, ние се надяваме да вдъхновим другите да се влюбят в магическия и прекрасен подводен свят. Океаните се нуждаят от нашата любов, за да можем да ги запазим за бъдещите поколения“ - споделя тя.

Въпреки факта, че Нийл е четирикратен шампион по свободно гмуркане, а Клутие е опитен фрийдайвър, и двамата казват, че е било много трудно да се подобри рекордът. Двойката получи официален сертификат от Книгата на рекордите на Гинес.

Наскоро тайландска двойка счупи рекорда за най-дълга целувка (на сушата), целувайки се 58 часа, 35 минути и 58 секунди. Участниците в празничното събитие не са имали право да спят и дори да седят, а до тоалетната са ходели заедно, без да прекъсват целувката.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.